Trainingsacteur

Jarenlang heb ik een deel van mijn tijd samen met een groep eveneens enthousiaste acteurs besteed aan het maken van locatievoorstellingen. Door het acteren onderleiding van verschillende professionele regisseurs heb ik een schat aan ervaring opgedaan. Die ervaring zet ik veelvuldig en met veel plezier in tijdens mijn werk als trainingsacteur.

Steeds vaker wordt door trainers en trainingsbureaus gebruik gemaakt van de kennis en vaardigheden van trainingsacteurs. Het doel van vrijwel elke training is de theorie effectief toepassen in de praktijk. De meest effectieve methode is dan een simulatie van die praktijk. Oefenen op levend lesmateriaal, de trainingsacteur. Een trainingsacteur maakt gebruik van theatrale technieken om in oefensituaties gedrag en eigenschappen van mensen te kopiŽren. Daarbij kan hij in die oefensituaties nauwkeurig inspelen op het gedrag van de deelnemers aan een training door hierop te reageren vanuit zijn rol. Bovendien kan de trainingsacteur feedback geven vanuit zijn rol. Voor de deelnemers ontstaat zo een veilige en zeer leerzame mogelijkheid om hun communicatieve vaardigheden te trainen in verschillende situaties, met mensen met allerlei persoonlijkheidskenmerken.

Trainingen waarbij ik als acteur actief ben zijn gesprekstrainingen, verkooptrainingen, trainingen op het gebied van conflicthantering en omgaan met (verbale) agressie. Tijdens trainingen staan bij mij respect voor de deelnemers en het creëren van een veilige en vertrouwde oefenomgeving voorop.

Copyright © 2019 - Jan Eekma